Found footage radionica: Auto-arheologija kroz slike "iz druge ruke"

workshop

U današnjem svijetu, zasićenom samo-proizvedenim slikama, ljudi postaju sami svoji etnografi. Kućni filmovi mogu se smatrati izvorom ovog oblika samo-viđenja. Ova radionica istražuje kućne filmove kao oblik eksperimentalne autoetnografije, fokusirajući se na njihov filozofski, sociološki i antropološki potencijal da izraze nešto drugačije od već pre-etabliranih koncepata povijest / arhiv / dokument.

Kroz seriju vježbi ritualnog pregledavanja pronađenih super 8 kućnih analognih filmova nepoznatog porijekla, propitivati ce se ontologija same slike: što i kako gledamo. To jest, koji su potencijali kućnih snimaka u kontekstu umjetnosti i eksperimentalnog filmskog stvaralaštva? Kako se percepcija otvara kada kućne filmove odriješimo narativa kako bi postali iskonska banalna slika? Može li takva reformulacija prikazati kolektivno pamćenje višeslojnije od same povijesti?

Cilj radionice je stvoriti kolektivni film sastavljen od fragmenata, u kojima svaki polaznik projicira svoja osobna sjećanja na pronađene slike kolektiva. U tome procesu analogno će se montirati super 8 film i naučiti koristiti različite projektore i uređaje za pregledavanje.

MJESTO:

Galerija Miroslav Kraljević, prostor Osmica (Pavla Šubića 29)

VRIJEME:

16.2.: 18:00-20:00

17.2.: 16:00-20:00

18.2.: 16:00-20:00

PARTICIPACIJA:

30€

Filters
Year
Artist / Entity
Category
Topics